Om mig

Jag heter Annica Magnusson och är 28 år gammal. Jag är mamma till tre döttrar, Samantha (5 år), Mary (4 år) och Ebba (2 år). Vi bor i Småland med deras pappa där jag studerar till förskollärare (inne på andra terminen nu) och tjejerna går i förskolan. Jag jobbar även extra som undersköterska på sjukhuset i vår närhet.

Jag har alltid, så länge jag kan minnas, suttit ner och skrivit ner tankar, händelser och känslor. Allt från dikter, till dagboksskrivande. Jag har ett stort flöde av tankar i huvudet och att ibland få ner dessa i skrift – det gör stor skillnad i allt kaos som ibland infinner sig i mitt huvud. Någonting annat jag brinner för är ett Nära föräldraskap och ett Nära – tänk vad gäller allt kring barnen och deras uppväxt. Jag avskyr att läsa/se/höra om barn som far illa. Jag ser det som en kamp i sig att barnen inte ska få fara illa. Jag ser det som en stor kamp för Sverige (och alla andra länder) att minska på barnmisshandel, antal barn som far illa överlag. Jag anser verkligen att barn är det bästa vi kan få. Varför behandla dem illa då? Hot och straff använder sig många av i sin barnuppfostran  – men det är LIKA ILLA som barnmisshandel, anser jag… Här tipsar jag om att läsa det Jesper Juul skriver om Nära föräldraskap. Om att det är de vuxna som trotsar, inte barnen…

Vad jag har ett intresse för också, förutom skrivandet, är att jag brinner för släktforskning. Och det kommer hända massor på den fronten det här året som ligger framför oss. Något ni kommer att få vara med om här i bloggen är också om mitt syndrom – Turners syndrom, men också hur det är att leva med en syn- och hörselskada.

2DF2080D-8318-47F3-971F-828D4CC07A7F