Frågor om Micke

Jag har fått frågor om Micke och vad han gör för arbeten nu då han är ute på turné. Jag tänkte att jag skulle svara på detta och ge en rättvis ”bild” av honom och hans yrke, i ett inlägg istället för i kommentarsfältet.

Sedan 2011 är han egenföretagare och jobbar främst med tre områden.

 1. Dels handlar det om ställningsmontage (han jobbar då som inhyrd personal i andra företag och bygger/river byggnadsställningar till renoveringshus, nybyggnader, osv).
 2. Dels handlar det om scenarbeten – bland annat har han varit med och byggt scener på Ullevi (Bon Jovi, U2, Bruce Springsteen, Metallica, Håkan Hellström, Madonna – där även jag var med Backstage och jobbade) och Friends arena (One Directions, med många fler). 
 3. Det han gör som tredje området, även det som inhyrd personal, är att köra lastbil åt ett annat företag. Och det är det han är ute på turné med nu. Han kör en lastbil åt en artist – i lastbilen är all dekor och all musikinstrument som ska finnas på scenen vid uppträdandet. I höstas var det åt en teateruppsättning han körde dekoren åt.

253330_10151579579779361_716020265_nBon Jovi, 2013

599740_10150971665909361_11341330_nMadonna, 2012

När Micke är borta kan det ibland röra sig om en vecka (mycket liten scen) eller allt som oftast kring 14 dagar, tre veckor. Men i och med att hans mest intensivaste period börjar snart överlappar alla scenbyggen varandra och han kan ofta bli borta 2-6/7 veckor åt gången. Och så vet jag redan att han med stor sannolikhet blir erbjuden att köra en annan turné i höst – vilket innebär drygt 3 månader på resande fot för honom.

9 reaktioner på ”Frågor om Micke

 1. Wow va kul jobb. Men trist att han måste vara borta så mycket.
  Men man kanske vänjer sig?
  Min man har oxå eget och reser mycket men det är max 1 vecka i månaden… ska jag erkänna så är det rätt skönt att vara borta från varandra lite… haha… i år har vi varit tillsammans i 20 år så man uppskattar ensamtid lite mer då kanske….

  Ha en fin dag
  kram kram

  Gilla

 2. Vilket roligt jobb han verkar ha. Min bror har också vart med och byggt scen men jag minns inte vart. Min bror har ett rockband som han så gärna vill bli känd för. Måste ha vart häftigt för dig att få vara med och jobba bakom scenen 🙂

  Gilla

 3. Wow vilket intressant jobb! Ibland kanske det är jobbigt att han är bortrest längre stunder men ibland säker skönt också haha 😅

  Gilla

 4. Mitt ex hade också arbete som gjorde att han var borta veckovis, vilket jag från början tyckte var lite jobbigt men sedan vande mig vid och uppskattade ensamtiden också. Spännande att se själva scenbygget, vilket jobb!! Mitt ex hade med dylikt att göra också, men han var den som stod på scenen när allt var klart. Cred till alla som jobbar bakom kulisserna verkligen!

  Gilla

 5. Låter som ett spännande jobb att bygga scener. Jag skulle ALDRIG klara av om min gubbe var borta 6/7 veckor i sträck, usch! Eloge till er som klarar det.

  Gilla

 6. Så jobbigt att vara ifrån varandra, men så länge han tycker det är roligt så är ju det viktigt också ❤ verkar vara ett roligt jobb ❤

  Gilla

 7. Sara S

  Har han gjort det sen ni träffades så att du har vant dig typ? Eller vänjer man sig någonsin alls? Låter ändå roligt och omväxlande som arbete men ändå tröttsamt att vara borta frånfamiljen så mycket?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s