Angående mackan

Jag la ju ut ett inlägg igår angående en frestande macka och att jag är så otroligt sugen på den. Ni fick ju se bild på den. Det är Micke som gör den mackan här hemma, och jag kan lova dig att den inte är i närheten så god som de på Subways.

Det är helt enkelt vanligt ciabattabröd, man delar på det på långsidan (dock inte hela vägen igenom! (tänk er Subway-skärningen på brödet). Men allra först måste man dock ta hand om köttet. Man tar en hel fläskytterfilé, rullar den över salt och peppar (så det hamnar på hela filén) och steker den runt om, på alla sidor, i en vanlig stekpanna. När sidorna fått färg ska den i ugnen och där ordnas till det sista. Köttet ska ju vara så att det smälter i munnen. När den är klar är lite upp till en själv, som ni ser så vill inte vi ha dem helt genomstekta. Helst åt det blodiga hållet.

När köttet är klart skär man det i tunna skivor. Man har ringlat olja över brödet, där lägger man den sallad man vill ha, de grönsaker man önskar ha. Lägger i köttet. Och Voíla! Vi brukar ta röd och gul paprika (i ”stavar” som ni kan se på bilden), gurka, tomat, grönsallad, ruccola-blad… Men, man kan absolut ha i andra grönsaker också. Detta bjöd vi faktiskt på då vi hade ett ihopslaget 1+2 års kalas för Mary och Samantha 2015..

11162511_10153151568794361_6592067788505729939_n

Denna kan man absolut äta som den är enbart, eller ha en enkel grönsallad vid sidan av. Även en potatissallad fungerar till, tycker jag. Godast är den med läsk till med, absolut ingen alkoholdryck till detta – det bara förstör.

16 reaktioner på ”Angående mackan

 1. Jag har ny fått se en drömmigt härligt god macka. Det ser faktiskt ut som den är godare än subways mackor. Måste testa den. Perfekt att bjuda på ju 🙂

  Gilla

 2. Ser supergott ut! Tänker aldrig på att man kan göra en såndär ”matmacka” men det är ju faktiskt riktigt gott 🙂

  Gilla

 3. Sara S

  Att servera mat i ciabatta är helt klart underskattat av de flesta. Vi brukar ocksåkunna göra en variant med fläskfilé, grönsaker, pommes och beasås.. älskart!

  Gilla

 4. Var bara försiktig med att äta lite rosa fläskkött om det inte är svenskt 😅 men annars såg det sjukt gott ut! 😍 skulle det gå med någon dressing? 😊

  Gilla

 5. men försvann men kommentar ? skev tack sä jätte mycket för receptet önskar en fin måndag annars får du två nu då =)

  Gilla

 6. Sådär ja nu är man hungrig igen och det bara vattnas i munnen på mig. Haha. Jag gillar också när köttet är lite rosa och inte allt för genomstekt. 🙂

  Gilla

 7. Men va himla gott! Måste ju testa men funderar på vad för annat kött man kan använda? Jag äter ju inte fläskkött

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s