Vårt medicinskåp

Ni vet, när man är hemma hos en ny bekantskap och man (utan att man erkänner det) kikar in i deras badrumsskåp? Här får ni ett kik in i vårt medicinskåp istället.

Både Samantha och Mary har astma. Så de har ju dels en förebyggande inhalation morgon och kväll. De har dessutom en inhalation vid behov samt ett pulver de tar varje kväll.

Samantha har dessutom ett till pulver varje kväll som ska hjälpa henne att ”sköta magen”. Och så har hon ju sprutorna varje kväll.

Jag har mina P-piller och även astmamediciner. Micke tar C-vitaminer. Sedan har vi ju det vanliga. Alvedon, plåster och olika salvor för olika behov helt enkelt. Ebba är den enda som inte har mediciner regelbundet. Tack och lov.

Idag hämtade jag ut mediciner som skulle ha kostat 1.900 kr om jag behövt betala för dessa. Och senare i veckan ska jag hämta ut Samanthas medicin till sprutan. Det räcker i 100 dagar och skulle ha kostat 12.000 kr om jag behövt betala det. Som tur är så är ju barnens mediciner helt gratis för oss idag. Jag är så otroligt tacksam för hur bra vi ändå har det i Sverige idag. Gratis medicin för barnen. Låga priser för att träffa läkare (gratis för barn, återigen).. Subventioner och annat för att underlätta. Och detta går ju då på skatten. Jag hade gladeligen kunnat betala mer i skatt om det går till sådant här.

En reaktion på ”Vårt medicinskåp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s