Lovsånger i mitt hjärta

Den här förknippar jag med den ”snubben” till höger som spelar gitarren. Det är Owe Glennemo, en av dem som döpte mig i floden Ljusnan på ett LP-läger. En riktigt glädjesång – just för att Jesus älskar just mig.

Någon har rört vid mig. ”Det handlar om den blinde, som Jesus gav sin syn…. Jag var blind men pris ske Gud, nu kan jag se.” Detta förknippar jag starkt vid en förbönsstund då jag bad om att få min syn åter. Jag ville verkligen vara en av de som fick ett starkt och verkligt bönesvar. Och efter den kvällen… Hur ska jag beskriva det? Från att inte kunna se NÅGONTING alls på mitt högeröga, till att i alla fall kunna skilja på ljus och mörker? (typ som om man blundar, man märker att lampan tänds/släcks).

Genom allt, heter den här sången. Jag förknippar den nu mycket med pappas kamp. Hans kamp för att överleva och ha en styrka i Gud. Han verkligen förlitade sig på Gud. Och Gud gav honom många löften genom livet, att Han skulle finnas vid min papps sida, genom allt. Ett löfte var: ”Du ska få gå igenom eld och vatten men jag ska vara med dig. Och vi har verkligen fått se vad detta innebar för pappa. Vi vet ju att Jesus älskade att förklara saker genom att visualisera detta. Att berätta såsom genom bilder och liknelser.. Eld symboliserar ju hjärta. Och Vatten brukar man ju symbolisera med njuren (den renar vattnet). Du ska gå igenom bekymmer med hjärta och njure – men jag ska vara med dig….

 

Min första sång jag sjöng. Som uppstigen från floden Ljusnan där jag precis hade blivit döpt i min tro på Gud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s