Lära känna mig – frågor

1. Om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja? Michelle Obama tror jag att jag väljer.
2. Skulle du vilja vara känd? Hur? Känd och känd.. Jag skulle vilja vara en som andra vet om kan mycket om Turners syndrom, att de vet ett företag där föreläsningar om detta och kurser i teckenspråk existerar.
3. Innan du ringer ett telefonsamtal – övar du på vad du ska säga? Varför? Njae, det gör jag väl inte direkt. Tänker snarare igenom vad det är jag vill ha sagt/ fått fram.
4. Hur ser en perfekt dag ut för dig? Familjen på en picknick i solsken, med möjlighet att bada och springa hur mycket som helst. Gärna en stund där alla bara ligger ner och tar det lugnt (så att jag hinner läsa lite i en bok).
5. När sjöng du senast för dig själv? Och för någon annan? Hm, bara häromdagen sjöng jag högt för ”mig själv” i köket. Hade dock hela familjen hemma ändå samtidigt. Sist jag sjöng ”offentligt” och på scen var… 2016 på Nyhemsveckans scen tillsammans med LP-kören.
6. Om du fick leva tills du var 90 år och fick välja att antingen ha fysiken eller psyket hos en 30-åring under dina sista 60 år i livet, vad skulle du välja? Jag skulle välja att ha psyket. Tror jag. Men samtidigt, att ha det psyket och inte kunna röra på sig så ”obehindrat” – det tär ju på en med, vilket jag fått erfara i mitt jobb.
7. Har du en hemlig känsla kring hur du kommer att dö? Nej, det tror jag inte.
8. Vad är du mest tacksam över i livet? Barnen, min personliga relation till Gud.
9. Om du fick ändra något under din uppväxt – vad skulle det vara? Alla långa avstånd till familjen.
10. Om du vaknade imorgon och hade fått en ny förmåga eller kvalitet – vad skulle det vara? Att kunna se igenom en människa. Att se om den ljuger, är ironisk eller talar sanning/är ärlig.
11. Om en kristallkula kunde spå sanningen om dig själv, ditt liv, din framtid eller något annat – vad skulle du vilja veta? Förmodligen om det blir fler barn, huruvida vi hittar oss ett hus att bo i och om jag avslutar studierna.
12. Är det något du har drömt om att göra under en längre tid? Varför har du inte gjort det? Londonresan… Det har inte blivit av på grund av ekonomi och tidsbrist.
13. Vad är det största du har uppnått i livet? Barnen. Helt klart deras förlossningar.
14. Vad värdesätter du mest i en vänskap? Tillit, delvis likatänkande. Omsorg om varandra.
15. Vilket är ditt finaste minne? Barnens förlossningar. Mitt första personliga möte med Gud.
16. Vad är ditt värsta minne? Telefonsamtalet där mamma berättar att pappa dött. Men också de stunder då jag trott att jag förlorat barnen, att de dött (Samantha i anafylaktisk chock och Ebba hittade jag livlös i sängen).
17. Om du visste att du inom ett år skulle dö plötsligt. Skulle du ändra något i ditt liv nu? Varför? Ja, det skulle jag direkt. Jag skulle inte göra dubbelt upp som jag gör nu med studier och jobb. Jag skulle ta barnen ut från förskolan, resa runt och uppleva så mycket som möjligt ihop med dem.
18. Hur är din relation till din mamma? Den är.. bra. Vi har haft stunder där vi inte pratat med varandra (på år) men nu ringer vi åtminstone någon gång i veckan och hör av oss. Har jag problem är hon en av de första som får veta.
19. Vad, om något, är för allvarligt att skämta om? Att man är gravid – om man inte är det. Att någon anhörig dött, osv.
20. Ditt hus börjar brinna. Efter att du har räddat de du älskar och eventuella husdjur så har du tid att rädda en enda sak. Vad skulle det bli. Varför? Jag skulle rädda fotona som jag har på barnen. Ovärderliga minnen som ligger i två lådor i bokhyllan (samt tre fotoalbum i samma hylla).

Vad hade DU räddat undan från ett brinnande hus?
Och hur ser din perfekta dag ut?

18 reaktioner på ”Lära känna mig – frågor

 1. Jag skulle rädda våra foton och min kanin doris.
  En perfekt dag för mig är då solen skiner, jag har varit utomhus och njutit helst på en skoter med mina nära, grilla och ba mysa 😍

  Gilla

 2. Vad fint att du skulle vilja vara känd inom kunskap om Turners Syndrom. Det skulle verkligen behövas för det är ett sådant okänt ämne. Håller med dig om det som är för allvarligt att skämta om. Kram ❤️

  Gilla

 3. Om man bortser från familjen då så skulle jag rädda djuren och min dator. Har så mycket viktiga texter och foton på den som jag inte vill förlora.

  En perfekt dag är en dag utan stress, kanske vi bara pysslar i trädgården, barnen leker och man känner att inga måsten trycker ner en.

  Gilla

 4. Jadu, de va en mycket bra fråga. Men foton på min son 🙂
  Vår perfekta dag är en sommardag där man är ute badar, leker, grillar och myser med gott sällskap 😀

  Gilla

 5. Vad roligt att läsa dina svar på frågorna. Då fick jag lära känna dig lite mer. Jag skulle rädda mina externa hårddiskar där jag har bilder från hela barnens liv i princip.
  En perfekt dag är en dag när familjen är lediga tillsammans och vi ger varandra tid. Det spelar egentligen inte så stor roll vad vi gör. Bara vi är tillsammans.

  Gilla

 6. Kul att lära känna dig bättre, förstår att barnens förlossningar är störst. Vågat av dig att ha foton på de sättet, de vågar ej jag pga exempel brandrisken då, sparar allt digitalt idag.

  Gilla

 7. Vad kul att få lära känna dig lite mer och frågorna var ju bra och dina svar med, jag älskar också att läsa böcker 🙂

  Gilla

 8. Det beror på hur mycket tid jag har på mig, men mina möbler från min mormor och morfar. Först och främst min antika spegel som jag fick av min moster i 40 års present. Den har gått i arv i släkten. Efter den min mormors amerikanska gungstol. De två sakerna betyder mycket för mig.

  Gilla

 9. Va intressant att få läsa dina svar! Picknick i solskenet lät ju verkligen supermysigt, längtar till de blir varmare 😃

  Gilla

 10. Kul att få veta mer om dig! 😊 det viktigaste för mig är också barnen & familjen. För mig så är också avståndet till min släkt något jag önskar var annorlunda 😊

  Gilla

 11. Kom på att det kanske kunde kännas som en oengagerad kommentar, tänkte inte på det när jag skrev 😉
  Mitt värsta minne var nog detsamma, men då var det min mamma som hade gått bort ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s