Microship i kroppen 

Igår i efter fem pratade Thilde de Paula Bay om att allt fler svenskar faktiskt har opererat in microchip i kroppen – just för att de inte vill glömma nycklar, gymkort och liknande. Just för egen del så känner jag stor fasa för en sådan här teknik. Jag känner stor rädsla och ångest inför hur framtiden kommer att bil. Än är inte tekniken helt utvecklad (sa de i programmet ikväll) utan det kommer nog att dröja ett tag till just för att den inte är helt användarvänlig ännu. Det finns inte många områden som detta chip fungerar på. 

Men, så som jag tänker mig så kopplas detta väldigt mycket till serien ”Left Behind” (eller på svenska: lämnad kvar), skriven av Tim LaHaye och Jerry B Jenkins. På baksidan står det såhär i första boken (som också heter Lämnad kvar); ”Världen står lamslagen och utan kontroll när miljoner människor plötsligt försvinner. I det globala kaoset upptäcker flygkaptenen Rayford Steele att hans familj är borta. Han vet var dom är. Men kan han acceptera sanningen? Är det över huvudtaget möjligt efter det som skett? Han befarar att detta bara är början…” Några böcker in i serien dyker detta med microchip upp. Som ett tecken på att antikrist (han som låtsas vara Kristus som återvänt till jorden) sitter vid tronen. Djävulen utklädd. Jag är lite i det stadiet att jag också kopplar detta till det som står i Uppebnbarelseboken (sista boken i Bibeln). Där det står att detta är ett steg på vägen, vad som kommer att ske innan Jesus Kristus kommer tillbaka till jorden och kämpar en sista strid för vår skull. Och att han då kommer att segra. 

Jag vet inte riktigt hur ni andra tänker, eller tycker om detta med inopererade microchip – men jag för min del kommer aldrig att acceptera det, inte på mig – eller på mina barn (så länge jag har något att säga till om där). Jag tror verkligen inte det är bra att staten/överhuvudena ska kunna ha kontroll över allt jag gör och var jag är.. Jag är i för sig inte heller nöjd över bankernas utveckling idag. Hur de tar bort mer och mer kontakthantering, det blir mer och mer swish och bankkort-hantering överallt. Affärer tar bort möjligheter att betala med kontakter också… Det ger mig en känsla av ”Big Brother see you!”… 

10 reaktioner på ”Microship i kroppen 

 1. Men så sjukt att operera in ett chip i kroppen. Jag skulle aldrig göra de. Tänk så mycket någon kan hålla koll på en. Då glömmer jag hellre saker. Den filmen känner jag igen så väl.

  Gilla

 2. Har hört om detta med, tycker de låter både spännande, smidigt och skrämmande. Bra för oss som glömmer allt, hela tiden men samtidigt så undrar jag vad det innebär för möjligheter i praktiken att tracka oss.

  Gilla

 3. j greycape

  Nej, jag vill inte ha ett microship i kroppen. Det känns obehagligt och fantasin går verkligen igång med ”Left Behind” !!

  Gilla

 4. Opererar man in sånt för att inte glömma måste man verkligen vara glömsk xD Jaa tekniken går verkligen framåt 😛

  Gilla

 5. Har inte sett de där avsnittet. Men har en delad mening ang att operera in ett mikrochip. Kan vara bra att ha, tänker på tex om någon försvinner så kan man lätt hitta denna person om den har ett chip. Men sen så tänker jag på att det blir svårare för dom som måste fly av olika anledningar, dom har svårare att försvinna.

  Gilla

 6. Sara S

  Att ständigt vara övervakad har både för och nackdelar tänker jag. Om man kan spåra chipet så kan man hitta vilsna människor snabbt tex, kanske hälsoinformation om någon ramlar ihop, brottslingar kan inte hålla sig undan osv.
  Men, med det sagt, att varenda rörelse kan registreras, vartenda inköp du gör, vilka du umgås med osv känns väldigt skrämmande.
  Det är en olustig tanke, allt kan ju användas för fel saker eller av fel personer.

  Jag är inte helt hundra att jag tror att all utveckling och främst kansk teknologi är av godo.

  Gilla

 7. Jag har inte sett den filmen men kanske ska göra det? Tror inte jag skulle våga operera in ett chip tycker det verkar så läskigt. Men det är kanske så det kommer bli i slutändan då tekniken blir större 🙂

  Gilla

 8. Jag såg också när Tilde med gäster pratade om chip igår. Jag tycker det är läskigt och otäckt. För mig lär det nog dröja mkt länge innan jag blir övertygad om dem

  Gilla

 9. Jag har hört talas om detta tidigare. Jag är en av dem som tappar bort allt, men jag fortsätter hellre med det än att operea in ett chip. Jag tycker som du, det blir lite big brother see you. Vart ska det sluta, det kommer bli som alla sciense fiction filmer om framtiden utav det hela och nej, jag hoppas inte jag är kvar när jorden blir kal och man måste typ flytta till en annan planet.

  Gilla

 10. Jag säger aldrig i livet att ett sånt chip kommer under min hud. Jag glömmer hellre saker ibland. Stackars aningslösa människor som utsätter sig för detta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s