Turners syndrom är ingen sjukdom

När jag dels får kommentarer här i bloggen eller möter folk, som jag berättat om Turners syndrom för, så nämner folk ofta ordet SJUKDOM. Här och nu vill jag bara en sista gång (troligtvis inte men…) säga att Turners syndrom är ingen sjukdom, det är ett syndrom. Ja, det är för livet. Men det är ingen sjukdom. Jag är ju inte sjuk??Benämn det som det ska vara; syndrom, rätt och slätt.

Det är väl egentligen en sådan där felaktig term som man säger om så mycket – trots att det inte är en sjukdom man pratar om. Downs syndrom, är inte heller en sjukdom men de flesta jag känner säger att det är det, utan att de tänker på det. Man slänger sig helt enkelt med termen sjukdom helt omedvetet och det utan att ha vetskap ifall det är en sjukdom eller inte.

Jag är absolut inte arg. Snarare… trött. Trött på att försöka värja mig i mitt inre. Försöka förklara att det inte är en sjukdom. Besviken på att kunskapen är så låg, att forskningen inte prioriteras högre. Att det helt enkelt inte finns så mycket forskning i det här ämnet över huvud taget.

3 reaktioner på ”Turners syndrom är ingen sjukdom

  1. förstår den tröttheten du säger, har varit med om folk som har sagt massor med saker utan att ha någon aning om vad dom pratar om och det är så tröttsamt 🙂

    Gilla

  2. Förstår din trötthet, men samtidigt är det inte lätt att veta. Som jag hade aldrig hört detta innan och kan lätt förväxla det med sjukdom och så är nog fallet för många ❤
    Samma som psykisk ohälsa som inte heller är en sjukdom enligt mig 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s