Fjäril som symbol

Som Turners – tjej/kvinna brukar vi kalla oss för fjärilsflickor. Och det finns en fin historia bakom detta. På en av USA’s hemsidor för Turners syndrom står det skrivet varför just de valde att ha fjärilen som symbol, denna orsak och detta val Blev sedan viralt och har efteråt spridit sig runt hela världen.

”Fjärilen är unik. Fjärilen är stark. Fjärilen är feminin. Fjärilen flyger på egen hand och mot vinden. Fjärilens vingar ser bräckliga och sköra ut men är otroligt starka. Allt detta är fjärilen men också dessa flickor och kvinnor med Turners syndrom.”

17 reaktioner på ”Fjäril som symbol

  1. Elisa

    Det var en jättefin liknelse. Precis så man kan tänka om mycket som inte ses eller syns vara starkt och unikt. 🙂

    Gilla

  2. Även fibromyalgi har faktiskt en lila fjäril. Lila står för de osynliga syndromen/sjukdomar och fjärilen för håller man en fjäril för hårt går den sönder vilket är lika som med oss som har fibro. Håller man för hårt får vi ont i flera dagar 😔
    Tycker fjärilen är en bra symbol för oss alla som kämpar ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s