Min medicinering idag

Johanna undrade hur det ser ut med min medicinering idag. Jag kan börja med att säga att jag faktiskt inte har några som helst mediciner kopplade till Turners syndromet idag. När jag var i 15 års åldern slutade vi ju med teosteoron-tabletterna, med sprutorna (som jag hade tagit på kvällarna i drygt 13 år) och med de där sprutorna i magen varannan månad på sjukhuset. Jag slutade tvärt med alltihop. Sedan dess har jag inte tagit något sådär varje dag. Däremot under graviditeterna fick jag ta tabletter mot olika värden, bland annat B6 och B12, folsyra och järn.

Jag vet dock att väldigt många måste fortsätta med någon form av medicinering, en stor del för underfunktion i sköldkörteln. De flesta har östrogenplåster/tabletter för att få bibehålla bentätheten och sådant. Detta är då genom hela livet de får ta dessa mediciner. Jag har inte något av dessa mediciner som det ser ut i dagsläget.

a096618f2b677e20fda994db88f99154--turner-syndrome-belle

11 reaktioner på ”Min medicinering idag

 1. Shit vad skönt att du är fri från medicineringen, måste bara fråga om Turners orsakat några problem med fertilitet eller liknande för dig? Vet ju att du har barn men tror du förstår vad jag menar 🙂

  Gilla

 2. Att gå och smaska i sig tabletter i onödan är ju aldrig bra. Det måste kännas bra att slippa. Jag ska kolla upp mer om sjukdomen för den har jag aldrig hört talas om.

  Gilla

 3. Vad skönt att du inte behöver ta några mediciner utan att det funkar som det ska ändå. Mediciner är bra men det är skönt att slippa ta om man inte behöver.

  Gilla

 4. Så skönt att du idag slipper ta massa medicin för det, måste inte ha varit kul att ta sprutor i flera år heller. Kommer du behöva ta medicin igen när du blir äldre? 🙂

  Gilla

 5. Ja det är nog väldigt individuellt, så skönt att du slipper medicinering nu i alla fall ju. Ha vid graviditeter får ju många äta både det ena och det andra så förutom det måste det väl kännas bra

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s