Marys BVC kontroll

Tänk att min lilla skrutta blir 5 år i år! Det är inte klokt vad tiden rusar iväg. Nå, igår var vi på en tidig 5-årskontroll med en extra syn-kontroll då vi misstänkt synproblematik hos henne.

Längden blev 102,5 cm (på barnmottagningen för några veckor sedan mätte jag henne och fick det till 103,5 dock). Hon vägde 15,1 kg.

En synkontroll som sagt.. Med båda ögonen såg hon till och med 1,0 (klart godkänd med andra ord). Med vänster öga enbart såg hon tydligt till 0,8 och gissade en del på 1,0 raden, det räknas dock som godkänt för de behöver bara kunna se 0,8 – men helst 1,0. Men med bara höger öga blev det sämre. Då var hon säker på sin sak fram till 0,65 raden men vid 0,8 gissade hon på i princip alla. Så det blev en remiss till ögonmottagningen för detta.

Vaccinationssprutan gick klockrent när hon var i min famn, kramandes filten. Så underbart att det ändå var en kompetent sköterska som tagit hand om oss ända sedan Samantha föddes (samma till alla tre). Tråkigt nog ska hon sluta och gå i pension, troligtvis innan sommaren.

Vi fyllde även i papper som ska skickas vidare till skolan. Hon är alltså helt klar nu med BVC såvida vi inte bokar in en extra koll av någon anledning.

33 reaktioner på ”Marys BVC kontroll

 1. Det känns konstigt, faktiskt.. Är de redan så stora??! Jag har i några veckor kämpat med att få ett skolbyte för den äldsta (hon ska ju börja F-klass nu i höst men vi vill ha henne på en annan skola än den hon blev erbjuden plats på).

  Gilla

 2. Tiden springer bara iväg 🙂 Skönt att det ändå gick bra på 5 årskontrollen och hoppas det går bra hos ögonläkaren också

  Gilla

 3. Det är galet vad fort tiden går när man har barn. Jag håller tummarna för att det går bra på ögonkliniken! Kram

  Gilla

 4. Vad skönt att BVC besöket gick bra. Jag hade jätte svårt med det där överskrivandet till skolhälsovården. Kände att de inte alls skulle ge lika bra vård mm. Var så nojig. Haha.

  Gilla

 5. Gud vad härligt att läsa att ni fått ha samma så länge! Med Lilla My hade vi bara samma i ett år och nu efter det har vi haft 4 olika. Så knepigt det där… Och ledsamt. Fint att ni uppmärksammat synen och att remiss nu har skrivits så ni får hjälp i tid ❤️

  Gilla

 6. Skönt vaccinet gick bra. Vi skall på 4årskontroll snart med sonen. Skall bli kul och se hur lång han är. Det kan jag sakna från de var små, då man sprang där stup i kvarten. Vår bvc sköterska har med gått i pension. Så vi träffar en ny denna gången, lite läskigt haha.

  Gilla

 7. Sara S

  Förlåt men min kommentar handlar inte om inlägget alls även om jag läste allt. Du behöver inte alls svara om det känns obekvämt men jag har länge funderat på om du är uppvuxen i ett praktiserande, troende hem eller om dont trosövertygelse kom senare i livet? Din tro verkar stark och jag finner sådant väldigt intressant.
  Vår dotter fick också remiss till ögon förra årskontrollen. Hon är lite översynt men de trodde att det skulle växa bort.

  Gilla

 8. Det är något visst med det där ”sista” besöket på BVC – när de lämnar över till skolan. Vad skönt att det gick så bra med vaccinet! Hoppas att ni inte behöver vänta så länge på tid till ögon.

  Gilla

 9. Jag ska snart iväg med sonen på likadan kontroll. Det känns så konstiga att han hunnit bli så stor. :O Hoppas att det går bra hos ögonläkaren!

  Gilla

 10. Så skönt att det mesta gick så bra. Jag håller tummarna för att det går bra vid nästa kontroll på ögonen också.

  Gilla

 11. Skönt att det gick så bra ändå, då borde vi få 5 års kontroll här med snart. Vi upptäckte ju lex synproblem på 4 års kontrollen, vi hade ju iof misstänkt det ett tag innan men fick remiss först då, han såg ju nästan inget pga sin grå starr. Ja att ha en bra BVC sköterska är skönt, det har vi med och samma med båda

  Gilla

 12. Tiden går så fort, lite för fort ibland. Mina är förskolebarn än så länge. Men om två är jag i samma situation som dig. Helt galet. 😂

  Gilla

 13. Ja, tänk vad stora de börjar bli! Nu till hösten kommer jag ha en i förskoleklass, en som har ett år kvar på storbarnsavdelningen på förskolan och en som precis börjat på storbarnsavdelning.. OJOJ! D:

  Gilla

 14. Pingback: Sammanfattning av februari 2019 – Trebarnsmamman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s