Upptäcken av Turners syndrom hos Annica

En fråga jag ofta får är när det upptäcktes hos mig att jag har Turners syndrom. Jag brukar säga vid födseln. Men det är inte ett helt korrekt svar… När jag föddes vägrade jag öppna mitt högra öga. Det vänstra var det inga problem med, men det högra fortsatte jag att vägra öppna. Vid fem dagars ålder var jag därför på ett annat / större sjukhus för undersökningar. Jag var alltså fem dagar gammal, det var fem ögonläkare som undersökte mina ögon i fem timmar… Som i ett led av dessa undersökningar togs det en del blodprover, bland annat ett kromosomanalystest. Och det var vid det svaret som det kom fram att jag hade en kromosomavvikelse – vilket någon månad senare skulle ge oss ett namn på det hela. Turners syndrom.

15 reaktioner på ”Upptäcken av Turners syndrom hos Annica

 1. Oj så intressant att läsa om detta… det var så intressant att jag har läst alla dina inlägg om Turners här på sidan.
  Hade ingen aning om detta syndrom, jag har hört om det men visste inte alls vad det innebar.

  Tack för att du har lärt mig något nytt idag!!

  Kram kram

  Gilla

 2. Denna ”följetråd” är så intressant, känns kul (om det är rätt ord?) att du är så öppen och pratar om det och på så vis sprider vetskap. Heja dig!

  Gilla

 3. Sara S

  Din sista mening gjorde verkligen min dag. ”Det ska vara på hennes villkor”, tänk att det finns så många där ute som inte ser just det som en självklarhet. Tack för att du, omedvetet förvisso, gjorde min dag så mycket bättre!

  Gilla

 4. Denna följetång om tuners är verkligen intressant. Innan din blogg hade jag aldrig hört om detta syndrom. Tack för du ger oss andra kunsakp

  Gilla

 5. Det är väl ändå bra att få diagnosen tidigt tänker jag. 🙂 Har läst lite om just Turners syndrom då jag träffat på det i mitt yrkesliv.

  Gilla

 6. Fy sjutton vilken mardröm som förälder, var nån av dem också sjuk eller var du den första i släkten som du vet? Så intressant att höra lite med om detta. Kram<3

  Gilla

 7. Mamma är kort också, 152 cm men det utan att behöva ha tagit hjälp av tillväxthormon eller liknande… Pappa däremot var över 1,90..

  Men.. nej ingen av dem hade detta.

  Gilla

 8. Pingback: Q/A – Turners syndrom – Trebarnsmamman

 9. Pingback: Frågor som dykt upp – Trebarnsmamman

 10. Pingback: Sammanfattning av februari 2019 – Trebarnsmamman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s