Önskeinlägg: Mitt smultronställe på jorden

Mitt smultronställe på jorden är denna stugan. En stuga mitt i Norrlands älskade skogar. Precis intill Vindelälven. Detta ligger i Siksele och är en stuga som är i mina släktingars ägo. För tillfället är det mammas brylling som äger denna, tillsammans med hans morbror. Somrarna jag var där minns jag med glädje. Vinbärsbuskarna som blev plundrade av oss barn, backarna vi sprang nedförs hela tiden i. Utedasset man hade lite nervositet inför att besöka emellanåt. Alla utomhuslekar vi gjorde. Alla spel som spelades av flera generationer tillsammans. Alla fikastunder, både inomhus och utomhus. En favoritplats helt enkelt. Där var jag lycklig. Där ryser jag ännu av glädjen och hur sommaren kändes under fötterna, hur man ibland fick känna lite smågrus och grenar som man klev på. Vattnet hämtades från en brunn som man fick pumpa upp, manuellt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s