En levande tro i vardagen

Det jag tror på är Gud och Jesus. Jag tror även på Treenigheten och syndernas förlåtelse. Jag tror på kärlek och respekt, medmänsklighet och hopp. Och det är vad jag vill förmedla till barnen med. Jag vill förmedla en vetskap, en trygghet i att det finns Någon som de kan hämta tröst och trygghet hos, när de är i svåra situationer. Jag vill hjälpa dem att finna en stark grund i trygghet som slår allting annat här på jorden. Jag vill hjälpa dem till en tro som är så stark på Gud att de inte blir bittra på Honom utan faktiskt vänder sig till Honom oavsett vad det gäller.

Jag vill också dela med mig av den ofattbara stora glädjen man har i Gud, i den kärleken Han omfamnar oss med varje dag. Jag vill att de ska vara viss om Hans nåd och Hans omsorg om oss.

Det är några saker jag tänker på som faktiskt kan stärka allt det jag skrev ovan…

  • Besöka kyrkan. Hitta en kyrka/församling som både du och barnen trivs i. Kristen gemenskap gör väldigt mycket för den stabila grunden i ens tro.
  • Be tillsammans. Be de vanliga såsom ”Gud som haver barnen kär” men lägg också fram dina bönemännen, låt barnen också göra det.
  • Ha kristen media hemma. Böcker, filmer, dekaler, tavlor, osv.. Var stolt över din tro, var glad över att du har en personlig relation till Gud. Välkomna Honom även till ditt hem. Läs bibeln tillsammans. Prata om det.
  • Prata om tron och Gud tillsammans med och till barnen. Låt dem få prata fritt i sina bönemännen till Gud, som om de pratar med en vän. Fråga ditt barn om olika saker rörande tron, Gud och Jesus.
  • ”Barn gör inte som du säger utan som du gör.” Ha din tro levande, agera så som du vill agera – på ett kristet sätt. Barn tar efter dig.

 

4 reaktioner på ”En levande tro i vardagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s