Släktforskningen

Jag är en släktforskare.. Jag har skrivit en bok tidigare, om min farfar. Men den blev inte komplett och inte helt … genomarbetad känner jag såhär i efterhand, vilket har gett mig möjligheten att göra en 2.0 version av den boken. Och den känner jag kommer bli så mycket bättre. Med fler bilder, mer detaljer och information. Förhoppningsvis även mer minnen delade av släktingar.

Jag älskar verkligen att hitta fotografier på släktingar. Jag älskar att studera dem. Jag älskar att hitta detaljer om deras liv. Jag älskar att sammanfoga fakta till berättelser. Jag älskar att jag kan lära känna mina, sedan länge döda, släktingar på det här sättet. Bland annat den här mannen (okej, lite suddigt fotografi – men ändå..!) som är min pappas halvbror. Vi lärde aldrig känna honom men nu, via fotografier och via minnen får jag massor med kännedom om honom..!

img_1431

7 reaktioner på ”Släktforskningen

 1. hnilssonlange

  Gud så spännade o släktforska! Kul och duktigt gjort att skriva en bok också. Hoppas du blir mer nöjd med nya verisionen

  Gilla

 2. Vill verkligen släktforska! Har velat det sen jag var typ 10 år men aldrig tagit mig i kragen och faktiskt gjort det, nu blev jag väldigt inspirerad att göra det faktiskt!

  Gilla

 3. Först och främst.. Prata med dina far och morföräldrar/ andra gamla släktingar. Skriv ner deras minnen. Spela in samtalen med dem om möjligt. Spara fotografier..! SAMLA.. 😉 Bli en hamster..!

  Gilla

 4. Det är verkligen spännande med släktforskning. På min farfars sida vet vi väldigt mycket, men de andra trådarna, farmors till exempel, hade det varit väldigt spännande att få reda ta reda på mer.

  Gilla

 5. När jag blir pensionär skulle jag vilja släktforska på min pappas släkt, på mammas sida går det inte iom att hennes släkt kommer från Sri Lanka. Det finns ingen info om dem någonstans tyvärr. Det hade varit kul eftersom min morfar hade ursprung från Indien.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s