Laglig rätt till abort?

”Medan världen hedrar offren för förintelsen, ler guvernör Andrew Cuomo när han skriver på den nya lag som gör abort lagligt till födseln i New York. Fram till födseln! Hur ska vi någonsin kunna kalla oss ett civiliserat samhälle? Herre, förbarma dig över oss, och på ”det minsta av dessa” (matt 25:40).” — Såhär skrev Joakim Lundqvist, pastor i Livets Ord igår..

LAGLIG RÄTT TILL ABORT TILL OCH MED FÖDSELN?!?

Var är respekten för livet?

Var är humaniteten?

Var är medmänskligheten och kärleken till sin nästa?

10 reaktioner på ”Laglig rätt till abort?

 1. Tycker att som vi har nu, fram till v.18 är perfekt. Efter det har jag för mig att ett barn kan klara sig utanför mammans kropp? Att göra abort v.36 verkar inte helt riktigt. Självklart har kvinnan rätt till sin egen kropp, MEN har man gått 36 veckor och varit gravid kan man gå 2 veckor till, förlösa barnet och adoptera bort det. När man gör abort då, dödar man barnet utanför kroppen eller vad händer??? Galet

  Gilla

 2. Sara S

  Som någon skriver så har man nog förvrängt eller missförstått det hela.
  Efter vecka 24 får man göra abort OM fostret/barnet inte är livsdugligt eller om mammans liv är hotat av graviditeten.
  Sen kan jag spontant känna att vecka 24 är ganska sent.

  Gilla

 3. Tro man behöver läsa in sig på det, låter ju helt otroligt och hemskt, jag kam förstå om barnet är svårt skadat eller liknande. Men oavsett hemskt. Men att ts bort ett barn så sent som efter vecka 30 om det i te är ngt fel på barnet är ju sjukt det med, och rågan är om man vill att de skall kunna bli föräldrar om man för så.

  Gilla

 4. Har inte hört om detta tidigare och visste helt ärligt att man inte kan göra abort så sent man har ju bara till v 22? Men tycker detta låter lite tragiskt 😕

  Gilla

 5. Ja du vad säger man? Jag tycker att vi har bra lag i Sverige. Fri abort fram till BF kan man ju undra om han som beslutade om det verkligen förstår hur barn blir till. Låter som han tror att man hämtar en bebis på BB. För mig är det helt orimligt att ens tänka så. Det skulle vara intressant att sitta och ta en kaffe med honom för att förstå hur han tänker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s