Första dagen på jobbet – check!

Igår var som sagt första dagen på det nya jobbet. Jag tyckte att jag smälte in riktigt bra i gruppen. I början kändes det lite som en introduktionspass. Men ju mer jag var där ju mer började jag gå iväg själv och ja, göra saker på egen hand. Det som jag har kvar att lära mig egentligen är själva rutinerna, dataprogrammet där man skriver in i journalen och allting sådant.. Men omvårdnaden är ju densamma! På torsdag har jag nästa pass. Och jag längtar redan dit.. Så, ja… Första dagen gick riktigt bra och jag skrattade massor med kollegorna. Det jag kände var bara att jag var lite vilsen ibland, svårt att hitta i skåp och lådor… Men det ger ju sig allt eftersom!

Det som jag känner har hjälpt mig massor i mitt jobb som undersköterska är pappa. Pappa och alla hans sjukdomar (vilket ni kan läsa mer om här) som ju har gett mig insikter i och kunskaper om många sjukdomar och deras förlopp. Hans diabetes (och mina egna sprutor varje kväll med tillväxthormonet) har gett mig kunskapen i hur man hanterar insulin. Hans njurproblematik och har gett mig kunskap om påsdialys och bloddialys. Hans astma och hans allergier (inte bara han i familjen som hade just dessa två saker dock) har gett mig kunskap och medvetenhet om att människor kan och är allergiska.. Bara för att ge några exempel.

img_4836

8 reaktioner på ”Första dagen på jobbet – check!

 1. Skönt att det gick bra, kommer säkert gå prima i framtiden med!
  Så skönt när man känner att man kan hjälpa/göra skillnad.

  Gilla

 2. Bra att du kände att det gick bra och att du smälte in i gruppen. Samt att du känner att du fått mycket kunskap från din pappa till yrkesrollen

  Gilla

 3. Så härligt att du smälte in bra bland kollegorna och att det gick bra. Du lär hitta allt när du kommer in i det helt. Man får verkligen en stor insikt i sjukdomar när man har de i sin närhet.

  Gilla

 4. hannafialotta

  Vad roligt att du trivs så bra på nya jobbet. Visst är det kul när man känner att man direkt kommer in i gemenskapen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s