Sockerutmaningen, vecka 1

Hur har den här veckan gått med sockerutmaningen? Det är inte bara för ”beroendets” skull jag känner att jag måste sluta. Jag har fått en övervikt och jag ligger på för stor midja – enligt måttet. Detta har påverkat mig mycket och det jag har fokuserat på då motivationen tryter. Hälsan!

Måndag: Jag vägde mig på morgonen och mätte midjemåttet. (63,2 kg & 90,5 cm) Första dagen på utmaningen var inte så svår som jag trodde. Jag kunde lätt hoppa över oboyen på morgonen. Drack ungefär 2 liter vatten under dagen. Jag gick strax över 10.000 steg också. Något som var besvärligt var att inte köpa cola för att ha under lektionen. Men köpte mig en flaska vatten istället och drack detta.

Tisdag: Ingen oboy på morgonen! Drack sammanlagt 2 liter vatten under hela dagen. Jag gick cirka 11.500 steg totalt. Någonting som festade var tjejernas mellanmål på ICA. En varmkorv med bröd och så en läsk till detta.

Onsdag: Jag vägde och mätte mig på morgonen igen, kunde inte riktigt vänta till nästa måndag (60,9 kg & 90 cm). Jag klarade mig utan oboyen på morgonen. Men det var tufft! Mycket tankar som flög förbi under tiden. Till lunch förlorade jag dock allt sans och förnuft. Jag köpte mig en halvliters cola-flaska och något att äta från ICAs, sådant som redan var färdiglagat. Drack colan i ett svep i princip. Vad hände?!? Men… Om på ny kula! Och försöka se det hela ur ett nytt perspektiv. Ta en dag i taget. Ta en måltid i sänder. Blicka framåt.

Torsdag: Nu var jag på det igen. Ingen oboy på morgonen. Till lunch blev det inget ”onyttigt” i form av socker i alla fall. Dock snabba kolhydrater såsom ris i en kyckling panang. Till det vatten. Jag har den här veckan druckit mer vatten än typ halva förra året. Detta känns som en riktigt bra start ändå. Jag ligger bra till, mitt psyke hänger med än så länge! Redan på förmiddagen hade jag i princip gått 10.000 steg och det slutade på en totalsumma på kring 16.900 steg på hela dagen. Något som hände den här dagen var att en vän ville bjuda på fika. Hur skulle jag göra egentligen? Vad skulle jag säga och hur skulle jag kunna tacka nej, på ett bra sätt? Jag hittade dock en sockerfri julmust och så fuskade jag med en kanelbulle. Men jag drack inte upp hela läsken och åt inte hela bullen. Efter vår lilla ”dejt” ville jag dock ha M E R! Jag gick in på pressbyrån och tänkte köpa godis. Vad som helst men bara det var godis! Men… Jag kunde gå därifrån! Jag gjorde det!

Fredag: Den här morgonen tog jag mig ett glas oboy. Detta kände jag behövdes efter en hel natt uppe med Ebba som inte alls mådde bra. Så, för att klara förmiddagen med barnen och sedan den stora tentan på eftermiddagen kände jag att jag behövde den oboyen. Men vad hände sedan? Det blev visserligen vatten till maten men det köptes två påsar cola-nappar till tentan samt en cola-flaska (1/2-liters). Drack inte upp hela flaskan men båda påsarna gick åt. Kändes så fel efteråt. Men just då, då kändes det välbehövligt.

Lördag: Ett glas oboy med tjejerna på morgonen. Dock inte 4,5 dl stort glas utan det blev ett vanligt (litet) glas oboy den här dagen. Minskat mängden i alla fall. Men känner mig så omotiverad till att fortsätta detta. För hälsans skull och för barnens skull ska jag fortsätta.

Söndag: Samma igen. Ett litet glas oboy på morgonen. Men idag hände det! Jag hällde ut en tredjedel för att det inte smakade som det brukar. Aldrig hänt innan…!

Summan av kardemumman: Att ha nått 60 kg och 90 cm runt midjan – på bara en veckas tid – det visar ändå hur otroligt bra det gick. Jag har även gått över 88.000 steg på en veckas tid. De första två dagarna gick det riktigt bra att undvika båda cola, oboy och annat synligt socker. Sedan blev det någonting varje dag. Vilket gör att jag säkert inte gått ner så pass mycket som jag kanske annars hade kunnat? Imorgon kör vi detta igen!

14 reaktioner på ”Sockerutmaningen, vecka 1

  1. Tycker du ändå ska vara stolt och glad över denna vecka! Du har gått jättemycket druckit mer vatten än vad jag gör på ett år, du är duktig! fortsätt så 🙂

    Gilla

  2. Heja dig! Ett tips är att försök fokusera på det du behöver istället för det du inte får äta. Typ: Jag orkar mer om jag slipper dippen på fm av o’boy till frukost. Därför väljer jag bort det. Fokusera på målet 🙂 Tycker dock du ska vara asstolt över dig, en helt suverän första vecka! Små steg så är du snart i mål med förändrat beteende så du inte snubblar tillbaka 🙂 Kram

    Gilla

  3. Det RÄ sjukt svårt att få ur sockerberoendet, men kämpa. Det kommer du fixa. Ett steg i taget så kommer de gå galant!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s