Kristna förebilder

Jag har några förebilder inom min tro som jag skulle vilja dela med mig av. Just för att de verkligen inspirerar mig och motiverar mig till att leva i ett liv närmare Gud, i ständig kommunikation med Honom.

 • Michelle Obama. Hon är protestantisk kristen och genom hela hennes arbete, dels som The First Lady in the USA, men även som ”privatperson” så lyser hon med en inre kraft och glädje. En medmänsklighet och en omtanke om varje person som hon möter. Hon är verkligen någon att se upp till. Hennes bok har jag ännu inte kunnat köpa, men ska göra det vid tillfälle! Här är en länk till Forbes.com och en artikel om hennes arbete som The First Lady.
 • Håkan Axell. Verksam inom LP-verksamheten och dess ungdomsarbete – i främst att förebygga att ungdomar hamnar i ett  alkoholism och/eller missbruk. Här finns en länk till en intervju med honom. (Obs, det första som dyker upp innan man kan se filmen är en fråga om bidrag – men man kan välja att inte bidra, och ändå se filmen!). Jag bjöd faktiskt in honom till min skola, som en del i mitt projektarbete i gymnasiet.
 • Jesus. Sist men absolut inte minst. Jesus själv är ju en stor förebild i hur man bör tänka och agera som kristen. Hur man bör vara mot sina medmänniskor och hur man kan/bör tänka kring allt materialism i världen. Att det inte är ekonomi, eller materiella saker som är det väsentliga i världen – det är kärlek och medmänsklighet och gemenskap som betyder någonting.

13 reaktioner på ”Kristna förebilder

 1. Jag visste inte att Michelle Obama är kristen, där fick jag veta något nytt. Tack för tipset om Håkan Axell, ska kolla in videon vid ett lämpligt tillfälle.

  Gilla

 2. Egentligen skulle det väl inte vara en ”nyhet”, men med tanke på hennes personlighet och hennes utstrålning som kommer inifrån.. Vill vara som henne, verkligen!

  Gilla

 3. Visste inte heller att Michelle Obama var kristen, hehe! Man lär sig någonting nytt varje dag antar jag. Ska kika in filmen vid tillfälle.

  Gilla

 4. Så roligt att du delar med dej av dina förebilder 🙂 Michelle har jag hört talas om men inte Håkan. Vad roligt att du bjöd in honom till gymnasiet 😛

  Gilla

 5. Kunde aldrig tänka mig att obama var kristen, eller som sagt tron finns ju inte på utsidan den finns på insidan, Men bara haft en magkänsla att han inte varit det.

  Gilla

 6. Sara S

  Mannen i mitten känner jag inte till men Obama och Jesus känns ändå som rätt bra förebilder att ha.
  Har gillat paret Obama sedan första gången jag läste om dom bägge. De har och hade så mycket makt men glömde ändå inte vanligt folk.. Det är inspiration för mig.

  Gilla

 7. Vilka fina förebilder. Michelle och Jesus har jag ju hört talas om och de har verkligen egenskaper att se upp till även om man inte själv är aktivt kristen,

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s