Familjens politik

När jag har pratat med min mamma om politik och lite runt det ämnet har det kommit fram till att hon är stolt och glad – just för att vi barn inte gått i hennes fotspår vad gäller politiken, vi har läst på och valt själva var vi står. Av sex barn och mamma är det minst 4 olika partier som är representerade. Av dem kan jag med lätthet misstänka MP, (jag KD), C, och SD..

Hur ser det ut i din familj? Är ni övertygade om samma sorts politik-ideologi?

img_5030

4 reaktioner på ”Familjens politik

 1. Moa Hansson

  Så himla bra att man kan gå sin egen väg, det har vi gjort i våran familj med! Tror ingen i våran familj röstar på samma 🙂

  Gilla

 2. Madelene

  Vi pratar aldrig om politik i vår familj, iaf som inte jag deltar i för tkr det är så tråkgt att prata om de. Så jag vet faktiskt inte om hur de ser ut inom min familj

  Gilla

 3. Finns ingenting finare än föräldrar som uppmuntrar till att alla själv ska få välja! Förra året röstade jag och sambon på olika partier, dock inom samma färg. I år röstade vi på exakt samma parti i KD, och var rörande överens om att deras politik passade oss bäst! Jag och min mamma kan vara lite oense ibland men hon röstade blått hon också!

  Gilla

 4. Sara S

  Vi är långt ifrån varandra på det politiska planet, mina syskon och jag. Därför diskuterar vi sällan politik heller men vi har blivit uppfostrade att tänka själva och att vara källkritiska och ta reda på fakta istället för att kunna genomskåda bluffar.
  Ju fler valår jag är med på sociala medier desto mer tacksam är jag för det. Det är så lätt att vara lat och bara köpa vad andra säger ska vara sant.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s