Politiskt inlägg

Idag har jag lyssnat på alla presskonferenser som partiledarna hållit i, efter deras möten med talmannen. Sjöstedt (V) sa att de skulle trycka på gul knapp på fredag och på så sätt kommer Löfven att röstas igenom och bli stadsminister igen. Och vad tycker jag..? Jag tycker i princip som Kristersson (M) att det är absurt det som sker. Att riksdagen har röstat mot denna regering två gånger redan, varför ska vi då rösta för den regeringen den tredje gången?

Ja, jag är Kristdemokrat. Jag tror på deras politik och jag tror på Alliansen. Jag tror ännu på Ebba B Thor (KD) och det hon sa innan valet då hon sa att de skulle rösta bort Stefan Löfven och hans regering. Jag är glad över att M och KD inte varit delaktiga i denna kohandel. Jag är lika besviken som Kristersson. Jag är helt enkelt besviken över hur det ser ut att bli i Sverige. Jag är besviken över hur C och L kohandlat sig fram, eller hur de nu blivit grundlurade av S… ÄR det verkligen Sveriges bästa de har framför ögonen?

Just nu… Var står vi i Sverige egentligen? Och hur kommer vår framtid att se ut, politiskt?

Någonting som jag vill att ni lyssnar på är den här sången. Jag tänker be för Sverige.

 

18 reaktioner på ”Politiskt inlägg

 1. Ulfs regering med Moderaterna och KD har ju också blivit nerröstad så om man ska tänka så ska ju inte dom heller vara i regeringen 😛

  Gilla

 2. Jag hoppas att det blir omröstning! Jag röstade på centern för jag visste inte helt hundra på vad jag skulle rösta på och för stunden så kändes centern bra, men jag är liberal i grund och botten och tycker inte om att de ska samarbeta med Sossarna. Men jag är mest moderat och ångrar att jag inte röstade på dem faktiskt! KD är lite för kristet enligt mig, jag tycker att vissa delar i politiken fortfarande speglar från kristendomen men jag gillar ändå Ebba!
  Vill bara att vänstern ska försvinna ur riksdagen.. Helt och hållet för kommunistiskt för min smak. Politik är intressant men samtidigt så tråkigt haha!

  Gilla

 3. Ja herregud, denna situation är helt absurd. Jag håller helt med dig om C och L som gjort många av sina väljare besvikna. Jag hopps på ett nyval så att vi medborgare faktiskt ocksp kan få vara med

  Gilla

 4. Jag är väldigt glad över att jag inte röstade på centern som jag först tänkte göra. Ebba fick min röst efter slutdebatten när hon läste lusen av Stefan Löfven. Jag är så besviken på den här veckans besked. Hur kommer det egentligen bli i praktiken när de inte vill samarbeta med varandra. Hur ska de kunna komma överens när de ställer krav som går mot varandra. Jag tror att Lööf och Björklund kommer bli lurade.

  Gilla

 5. Jag har inte hängt med alls i år. Jag bor ju inte i Sverige sen tre år tillbaka och hade inte heller möjlighet att ta mig till någon ambassad för att rösta. Så jag står i ett hörn och ser på. Känner att jag inte har rätt att tycka något i frågan då jag inte lagt någon röst i detta valet.

  Jag hoppas att det blir bra i slutändan i alla fall om de någonsin kommer komma fram till något.

  Ha en fin kväll,
  kram kram

  Gilla

 6. Ja, vilket kaos det har blivit i år. Det ska bli spännande att se hur de lyckas ta sig fram med påtryckningar från alla håll. Om det hade blivit omval idag hade jag inte röstat som jag gjorde i höstas i alla fall.

  Gilla

 7. Jag är tyvärr inte så insatt, men tänker att Stefan Löfven inte förstört Sverige på dessa 4 år, så det blir nog bra. Som jag förstått det är det antingen soc eller SD, så ser hellre Stefan Löfven i makten än att Jimmy Åkersson får mer inflytande än han har nu. Kram

  Gilla

 8. Jag är inte så politiskt insatt men jag säger hellre att luta sig mot vänstern än mot SD. Inga lösningar verkar vara bra tyvärr.

  Gilla

 9. Det var jag faktiskt inte beredd på att du skulle gå åt det hållet politiskt. Jag hatar KD av hela mitt hjärta för att deras politik inte tillåter mig att skaffa barn, jag anser inte att det är någon annans beslut än mitt och min partners. Självklart respekterar jag dig som person oavsett din politiska åsikt 🙂

  Gilla

 10. sandi_fighter

  Jag tycker också det är sandlådenivå av det hela, samtidigt kan jag förstå Jonas Sjöstedt och att han inte ville rösta fram Löfven om vänstern inte ska få något att säga till om. Nu ordnade det upp sig och Sjöstedt kommer ju låta Löfven bli stadsminister. Jag är med andra ord vänsterpartist, mycket pga av deras synsätt mot barn, skolor, sjukskrivna och jämlikhet. Jag och vänstern delar många värderingar känner jag
  Nu är jag inget stort fan av Löfven, men hellre det än att SD ska få ingång till ett maktbildande.

  Gilla

 11. Som jag ser det – klausulen står fortfarande kvar i papperet, vilket alla fyra partier säger inte ska ändras någonting och att allt i den ska gälla fortfarande..

  Gilla

 12. Ja jag har hört lite till och från på jobbet nu i dagarna och det verkar ju vara extremt svårt för det att samsas fram till ngt

  Gilla

 13. Pingback: Jag som kristdemokrat – Trebarnsmamman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s