Förlossningsberättelse – Ebba

Klockan 03.00 på natten mellan den fjärde och femte januari började Mary (som då var 1 år och 8,5 månad gammal) att gråta där hon låg i sin spjälsäng. Det var tre dagar kvar till beräknad förlossningsdatum av mitt tredje barn. Jag vaknade av detta gråt och gick in till henne. Jag lutade mig fram och och skulle lyfta upp henne när jag kände av ett ”knäppande” (bästa förklaringen jag kan ge) och kände genast hur det blev blött mellan benen. Det enda jag kunde tänka på var att Mary ville ha sin välling just då. Så… Jag gick in till köket och värmde till hennes välling, gick in (bärandes på henne och flaskan) till vårt sovrum, hämtade nya trosor och en handduk. Bärandes på allt detta gick jag sedan in till vardagsrummet. Lade handduken i soffan och satte mig på denna. Jag kunde nästan direkt gå och lägga ner Mary i hennes säng igen då hon somnade om efter halva flaskan. Själv ringde jag in till förlossningen och rådfrågade. Värkarna kom direkt efter att vattnet gått men de var oregelbundna. Skulle de bli det var det bara att åka in direkt då jag har haft väldigt snabba förlossningar innan med.

Jag gick och lade mig i vår säng – med ytterligare en handduk under mig då den första blivit genomblöt. Jag kunde andas igenom värkarna när de kom. Ända fram till klockan 06 var de oregelbundna men som i ett trollslag blev de regelbundna där vid klockan 6. Precis i samma veva vaknade de andra två tjejerna och kom över till oss (jag fick bära in Mary till vår säng). De lekte en hel del och busade runt i sängen, samtidigt som värkarna kom tätare och tätare. Jag försökte vila lite också, men det gick inte så bra. Ringde in igen till förlossningen. De välkomnade mig närhelst jag ville åka in. Micke kom dock på mitt i allt att han glömt att sätta in babyskyddet i bilen. Han sprang därför ut till bilen och ordnade detta. Samtidigt som han gjorde detta så klädde jag på tjejerna deras inner- och ytterkläder samt klädde på mig själv och packade det sista till BB-väskan.

Därefter kom en rätt snabb färd till förlossningen. Jag tänker alltid att ”vad hade hänt om vi bott längre ifrån??”. Micke körde ända fram till dörren, hjälpte mig ut ur bilen, ringde på dörren och väntade med mig tills en undersköterska kom och öppnade dörren. Efter detta lämnade han mig och åkte med tjejerna till hans mamma för att äta frukost där.

Jag? Jag leddes till ett litet rum med en brits i princip bara. Där sa jag direkt till undersköterskan att nu var det bråttom. Jag ville ha lustgas, NU. Jag fick bara en lång blick av henne innan hon sa att jag skulle vänta i det rummet. Hon gick sedan för att skriva in mig. 08.49 blev jag inskriven på förlossningen den morgonen. När hon sedan kom tillbaka och fick syn på hur jag såg ut och hur jag kämpade med värkarna blev det bråttom. Jag blev direkt hänvisad till en förlossningssal. De hjälpte mig av med byxor, trosor och strumpor. Hann andas lite i lustgasen samtidigt som de undersökte mig. Helt öppen och livmodertappen helt utplånad. Bebisen kunde komma när som helst. Krystvärkarna kom direkt och jag fick andas/jobba igenom tre stycken krystvärkar innan bebisen kom ut.

Klockan 09.05 den morgonen föddes EBBA Siri Märtha Magnusson. Hon vägde 3050 gram och var 47 cm lång. Längst av mina tre flickor. Det var jag själv som fick klippa hennes navelsträng. Vilken upplevelse! Vilken otrolig känsla.. Min dotter. Så otroligt vacker och underbar. Vilken kärlek! Mitt hjärta bara växte och rymde nu kärlek till tre guldklimpar.

img_1514
5 januari 2016, 09.05 föddes Ebba… 

Vi fick vid 13-tiden åka upp till BB-avdelningen. Men inte heller där stannade vi lång tid. Vid 18-tiden på kvällen hade vi gjort den rutinmässiga läkarkontrollen och blev godkända för en tidig hemfärd. Jag gick själv ut med Ebba i famnen ner till sjukhusentrén där Micke väntade med bilen och Samantha. Mary och tjejernas farmor väntade hemma på oss.

6 reaktioner på ”Förlossningsberättelse – Ebba

  1. Så fint av dig att dela med dig av dela med dig av din berättelse! Denna berättelse kommer vara till nytta för Ebba när hon blir större. Så kul för henne att läsa då.

    Gilla

  2. Åh så fin hon är! och vilken fin historia, har inte barn själv men blir så varm i kroppen kan tänka mig att det är speciellt 🙂

    Gilla

  3. Så fin förlossningsberättelse, jag älskar o läsa inlägg som dessa. Så kul för Ebba o få läsa denna när hon blir äldre eller kanske tom när eller om det blir hennes tur att bli mamma.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s