Barnens förståelse

Barnen inser ju verkligen mer än man själv ens anar att de gör. Det är nu tredje dagen jag har hörapparat hela dagen. Man märker på dem när de vet av att jag tagit bort hörapparaten eller inte. Jag säger ju ”Va?” mer utan hörapparaterna eller så inser de att de nu får upprepa meningen 2-3-4 gånger innan jag ens hör att de pratar med mig. Alltså börjar alla tre att använda sig av teckenspråk/tecken som stöd när de pratar med mig.

Igårkväll ville Ebba gå och krama pappa Micke en sista gång för kvällen. Men jag hade inte hört hennes fråga först. Så hon upprepade sig samtidigt som hon nu också tecknade [JAG DIT KRAMA PUSSA PAPPA] och jag kunde därmed förstå henne direkt och det blev ingen irritation hos mig för att hon en tredje gång ville upp ur sängen under nattningen.

Jag älskar att de själva väljer att använda teckenspråk. Jag älskar att de kommer och frågar hur tecken tecknas eller om det tecknet är rätt. Jag älskar att de försöker och att de vill få mig att hänga med. Jag älskar deras omtanke och deras kärlek.

En reaktion på ”Barnens förståelse

  1. sandi_fighter

    Det är bra att de har teckenspråket med sig framöver ❤
    Jag kan lite så barnen kommer gärna och frågar ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s