Utmaning: Utan socker

Nu har jag och Micke bestämt oss. Från och med imorgon ska vi inte dricka läsk, äta chips eller annat som har med socker att göra. Jag tänker med dra ner otroligt mycket på snabba kolhydrater såsom pasta, ris och potatis… Ersätter det med couscous och bulgur, bland annat.

Något som har varit svårast är att hitta någonting till frukosten. Har under egentligen hela min uppväxt haft oboy till frukost. Det är det enda som varit konstant så att säga. Och nu då tjejerna har frukost på förskolan så känner jag att det är dumt om jag sätter mig med världens frukost hemma innan jag lämnar dem helt enkelt. Så ett glas oboy har jag alltid hunnit med i ”skymundan” för att det ska gå snabbt, jag får i mig lite och ja… Sedan är jag redo för dagen så att säga. Byta ut där till vadå? Jag får klura på det.

Samtidigt har både jag och Micke haft dålig karaktär vad gäller chips och godis. Varje kväll efter att tjejerna somnat har vi tagit fram detta och frossat i det. Jag har tex ätit en sådan stor chipspåse (450 gram?) på två kvällar nu. Känner att det börjar gå överstyr.

Något som också varit en utmaning för mig är att komma ihåg att dricka vatten. Jag dricker ofta inget vatten alls om dagen, vilket det måste bli en ändring på.

Såå.. Från imorgon: 

 • Inga onyttigheter. Inget chips, godis, cola (eller annan läsk) samt kakor.
 • Inga snabba kolhydrater. Lite (helst inget) pasta, potatis eller ris
 • Minska på bröden. Om jag ska äta bröd ska det vara mörkt/grovt.
 • Röra på mig mer (redan nu då jag lämnar/hämtar på förskolan blir det drygt 4-5 km per dag för min del).
 • Äta mer protein och ha halva portionen med grönsaker. Bara äta en portion per måltid och då äta den långsamt.
 • Dricka vatten. Dricka minst 2-3 liter vatten per dag.

d671a59ad50f6836ba10622e9d3f0616

24 reaktioner på ”Utmaning: Utan socker

 1. Msdelene

  All lycka till med utmaningen. Kmr bli tufft då socker är något som våra kroppar är beroende av men om ni hjälper varandra och pushar varandra tror jag att ni kommer långt

  Gilla

 2. Vilken spännande utmaning ni ger er in på. Jag har lyckats en gång att sluta med allt, då åt jag lchf mat och var så mätt hela tiden så jag inte orkade äta godis eller chips. Frukost kan du göra en smohite eller havregrynsgröt 🙂

  Gilla

 3. Havregrynsgröt känner jag inte att jag ”mäktar med” – speciellt inte då tjejerna fortfarande är hemma och ska till förskolan, och där få frukost. Känns som om det bara kommer att egga dem och reta dem..

  Gilla

 4. Dette er veldig lurt. jeg har ikke hvit sukker i mitt hus, det eneste unntaket er jul. Du kan erstatte oboy med te. Min far lagde varm te og hadde oppi masse melk for å få ned temperaturen. Jeg drikker dette selv i dag, bare at jeg har redusert melken 🙂 Lykke til.

  Gilla

 5. Jag är där jag med =) Men ett tips.. Jag kan heller inte komma på frukost och orkar inte ägg hela tiden så jag passar på att äta enligt periodisk fasta, det passar mig så otroligt bra!

  Gilla

 6. Det viktigaste för att man ska hålla detta är att man har en plan. Gör matlådor med havregrynsgröt och käka i bilen bara, går att toppa med allt och du kan förbereda kvällen innan. Ha något gott i kylskåpet som du kan äta i stället, typ morotsstavar, kvarg med bär osv. Planera planera planera. Lycka till, kram ❤

  Gilla

 7. Det låter som en jättebra och hälsofrämjande utmaning!😃 Tänk om det ändå vore så att det som är nyttigt är det godaste… Stort lycka till!😊

  Gilla

 8. Lycka till! Det är svårt med dessa utmaningar men det är så skönt så fort man kommit över tröskeln 😀 Jag gillar att du säger att du ska minska och inte utesluta kolhydrater!! Ska inte heller äta socker denna månad och sen minska rejält! Men dricker pepsi max och det hjälper med sötsuget mycket! Det är ju sötningsmedel men det är inte många kalorier i 🙂

  Gilla

 9. ni är riktigt grymma om ni klarar det! Man inser inte hur sockerberoende man är förens man försöker sluta med det. Kroppen mår så mycket bättre utan de.

  Gilla

 10. Woho! HEJA ER! Skickar över en hel drös med pepp! Gäller detta även socker som finns i matprodukter, buljonger och annat eller är det främst godis, chips och annat onyttigt? På tal om vattnet så kan jag verkligen rekommendera att du ser till att ha en vattenflaska med dig vart du än går. Kanske med citron eller något annat gott i. Då dricker man utan att man är medveten om det! Ser fram emot att höra hur det går för er ❤️

  Gilla

 11. Åh, jag ska hålla er uppdaterade! Får nog bli en veckouppdatering på fredagar tror jag. ☺️
  Hm, jag ska iaf minska på kolhydraterna. Börjar med det synliga sockret tänker jag.

  Gilla

 12. Grymt initiativ! Jag hatar Också att dricka vatten och har ett sånt här tips: skaffa en vattenkanna som rymmer 2 liter vatten (vilket är vad man ska dricka per dag) samt Fun Light som du blandar vattnet med. Under dagen måste du dricka upp hela kannan

  Gilla

 13. Det låter otroligt bra, hejja dig! Ett tips är att googla lite efter substitut, vet att det finns guider. Tex om du är sugen på choklad kan du äta en specifik sorts nöt istället som ska hjälpa suget 🙂

  Gilla

 14. Lycka till med utmaningen. Jag kör också sockerfritt nu. Förutom tårtresterna från grabbens firande i fredags. Appropå grovt bröd, bara ett tips i all välmening. Grovt bröd innehåller också mycket socker så läs innehållsförteckningen noga. Konstaterat för ett tag sedan att nästan allt bröd innehåller socker.

  Gilla

 15. Tack för det rådet!
  Till en början undviker jag det synliga sockret. Samt minskar på kolhydrater. Men sedan tänkte jag även gå igenom innehållslistor med. 🙂

  Gilla

 16. sandi_fighter

  Du kan ju göra en smothie kvällen innan så är den färdig till morgonen efter så blir det ju snabbt och lätt 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s