Självhjälpen

Hur hjälper jag mig egentligen till ett bättre mående? Vad är det som får mig att må bättre och att se det där ljuset i tunneln, som jag pratade om i inlägget om min psykiska ohälsa? Jag tänkte lista upp några saker som faktiskt får mig att se positivt på tillvaron, istället för att ”grotta ner mig” i mitt dåliga mående.

 • Böner/samtal med Gud. Detta hjälper mig otroligt mycket då jag är ledsen eller nere. Jag har en levande tro på Gud, vilket gör att jag tror på att han finns i min närhet, hela tiden. Att bara ha igång ett helt vanligt samtal med honom, inom mig. Det hjälper mig otroligt mycket.
 • Umgås med vänner och familj. Att ha sina vänner omkring sig är guld värt i såna här lägen. Även om man kanske inte alltid vill prata om det som tynger en så kan vänner ändå stötta en genom att bara finnas där.
 • Läsa böcker, lyssna på musik. Dessa två får en delad rubrik då de ger mig väldigt mycket båda två. Att läsa böcker och försvinna in i en annans bubbla för ett tag ger mig otroligt mycket, att lyssna på musik om just det ämne som jag ”befinner mig i”, ger mig ändå styrka att ta mig ur det.
 • Egentid. En dusch på egen hand (utan barnen!), eller bara en 10-minuters vila i sängen. En egen biostund eller en middag ute helt på egen hand. Det är sådant som också gör att jag hämtar styrka.

Vad ger dig positivitet och styrka, glädje och framtidstro? 

2 reaktioner på ”Självhjälpen

 1. Tycker det var en jättebra lista och att du har hittat sätt som fungerar för dig. Böcker älskar jag att läsa just för det att försvinna in i boken ett tag 🙂

  Gilla

 2. sandi_fighter

  Jag har nog ungefär samma som dig.
  Jag är oxå troende, har ett behov av mina vänner, att prata med maken hjälper mig oxå en hel del, för att inte tala om gymmet ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s