Mitt drömyrke som litet barn

När jag var liten ville jag bli teckenspråkstolk. Att tolka mellan hörande och döva/teckenspråksanvändare. Och det är något jag egentligen vill ännu men då reglerna är som de är så får jag inte det. Jag får inte utöva mitt drömyrke (trots att jag bevisligen är bättre än flera tolkar jag stött på under livets gång!!) på grund av min synskada och hörselskada. Hade jag bara haft ena ”skadan” så hade jag fått bli tolk för dövblinda, men inte ens det får jag bli nu. Det har dock inte hindrat mig från att privat agerat tolk. När jag var med i elevrådet på gymnasiet fick jag ibland vara tolk mellan det hörande elevrådet och det döva, samtidigt som jag satt på ordförandeposten i det hörselskadades elevråd. Jag har fått tolka på lektioner åt mina klasskompisar då lärarna inte kunnat tillräckligt med teckenspråk. Jag har fått hjälpa kompisar med olika situationer med hjälp av att tolka åt dem, under hela livet.

Någonting som alla andra sa däremot att jag skulle bli som stor – det är lärare. Och vad är det jag utbildar mig till nu? Jo, just förskollärare. Så, något rätt blev det ju i alla fall…

En reaktion på ”Mitt drömyrke som litet barn

  1. sandi_fighter

    Men, det tycker jag var lite väl hårda regler, om du skälv känner att du klarar det varför sätter de stopp. Nä där tycker jag de kan ändra reglerna 😉

    Fast jag tror du blir en superbra pedagog med tanke på ditt nära föräldrarskap och på vilket sätt du hanterar barn❤❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s