Knasiga kommentarer

I mina tidigare bloggar så bloggade jag om ungefär samma sak som i denna. Barnuppfostran, mitt liv med barnen, släktforskning och sådant. Men, i de bloggarna var det bland annat några som kommenterade så negativt och med så knasiga kommentarer att det inte längre var roligt att logga in mig på de bloggarna. Något som faktiskt berört vissa läsare mest är just ämnet barnuppfostran. Det är så mycket som andra anser att de kan mer om, som de är bäst i att ”agera kring”. Men, jag är ju den som bäst vet hur mina barn fungerar, eller hur? Och jag vet också att jag inte vill gå omkring med en klump i magen då de ligger i sina sängen och gråter för att de måste somna själva, eller när man tvingar barnen äta upp maten – trots att de inte vill. Jag vill inte vara en sådan mamma…

 • ”Du borde ligga på psyket istället för att faktiskt ha ansvar för, inte bara ett barn utan TRE, barn.”

 • ”Du verkar inte frisk. Du verkar se dina barn som en slags… Trofé. Det är inte hälsosamt.”
 • ”Du säger att du får sitta med dem i över 1-2 timmar ibland vid nattningen, varför tillåter du det att dra ut så på tiden? Respekterar du inte dig själv? Lägg dem i sängen, ge dem varsin kram och GÅ UT därifrån. Låt dem skrika, kommer de ut så lägg dem i sängen igen. Det är hälsosamt för barnen att inse att mamma är en individ också. Du pjoskar med dem för mycket.”  
 • ”Med dina åsikter om barnuppfostran så är det ett under om dina barn inte blir bortskämda, ignoranta och lata.” 

 • Klart barn SKA hjälpa till hemma. Det är inte deras rätt att bestämma om de ska skita i att städa eller inte. De ska hjälpa till. Annars blir det konsekvenser och de blir utan saker. Mobilen, fritidsaktiviteter eller månadspengen ryker för dem.”

24302023_541485692876854_1006002359461994212_o

38 reaktioner på ”Knasiga kommentarer

 1. Men alltså VA! Hur kan folk tycka att de har rätten att säga så?? Fy. En sak ska dessa moralmorsor veta och det är att deras barn kommer säkert göra massa saker bakom ryggen på dem istället. Jag hade en väldigt fri uppväxt, kanske lite bortskämd och lat men jag har alltid haft en sån bra relation med mina föräldrar. Jag har nästan aldrig ljugit och jag har känt mig trygg med att berätta saker även om jag gjort bort mig. Medan mina vänner ljög för sina föräldrar och kunde inte alls prata om jobbiga och stora saker med dem.
  Allt fungerar olika för alla och jag tycker man ska göra det som känns mest rätt och bra för en själv. Och jag tror man märker när man bör vara sträng och inte. Kram

  Gilla

 2. Helt otroligt vad folk har lätt för att ha åsikter om andras liv. Jag har inga barn själv, men jag märker på mina kompisar att just när det kommer till barnuppfostran så är det ett väldigt dömande fram och tillbaka. Hoppas att de positiva kommentarerna tar över i denna bloggen och ger dig inspiration!

  Gilla

 3. Jag tänker mig att de har tråkigt, att de faktiskt anser att deras sätt är bäst. Kanske. Jag tänker snarare att man känner i maggropen och i sina känslor huruvida man gör rätt.

  Gilla

 4. Men va vad är detta, var och en sköter sitt och det finns inget rätt eller fel så länge barnen mår bra. Om de som du säger pjoskar med dem, låt det vara så då. Det är inte deras uppgift att avgöra, du vet själv vad som är bäst för dina barn, du märker själv vad de mår bra av.

  Gilla

 5. Jag har alltid valt att skaka av mig sånt där, helt enkelt för att jag veta att jag gjort vad som är rätt för mitt barn. Jag är som dig, gör det ont i hjärtat på mig? Ja då är det förmodligen något fel jag gör mot barnet.

  Upplever att folk som är så där finns i två kategorier: Grupp 1 – Kategorin med barn under 6 år, som tror att de är bäst på barn för att de har barn i just det åldersspannet. Efter 6 år ramlar det ner något hos dessa föräldrar och de inser att ”oj jag visste inte någonting”, Grupp 2 – Personer runt 50+ som lämnat småbarnslivet för 30 år sedan och helt enkelt glömt hur det kan vara. 🙂

  Gilla

 6. Helt sjukt hur laddat ämne det här med uppfostran är. Vissa människor skulle verkligen behöva en kram med en stol, rakt i huvudet. Skulle vilja göra en studie på de människorna som varje dag lägger ner tid på att klanka ner och irriterat skälla på andra. Har de ingen fritid? Har de en skruv lös? Blev de tappade som barn? Så många frågor, så lite svar. Kanske en forskningsstudie för framtiden. Summan av kardemumman; Stå på dig, kör hårt och ge dig inte! Du är vinnaren!

  Gilla

 7. Folk har så mycket åsikter och har själv fått höra så mycket. Känns så skönt att kunna knäppa dom på näsan sen då allt har gått bra.

  Gilla

 8. Fick som mest kommentarer innan Ebba, yngsta tjejen, var född. Och på förskolan säger de att hon är den tryggaste och den mest självständigaste de haft att göra med på länge.

  Gilla

 9. FY vilka elaka kommentarer du fått stå ut med?!! USCH vad arg jag blir. Dom vet nog ingenting om dina barn och deras förutsättningar, nej fy. Fick höra på jobbet av våran vaktmästare(!!!!) att jag fjäskar med mina förskolebarn när jag tröstar dem då de är ledsna. GALET!!

  Gilla

 10. Det är så himla onödigt med en massa elaka och negativa kommentarer,, Det blir man inte precis glad av 😦 Hur kan man ens hålla på så..

  Gilla

 11. liwslust

  Ja det här med barnuppfostran är ett laddat ämne. Ibland mer laddat än mitt bloggämne, sex, vilket är lite konstigt. Jag har lärt mig efter 3 barn att aldrig döma någon med barn. Man blir trött som mamma och pappa och tar till små knep för att tex få egentid, få sova mer osv. Det du ger dina barn är ju istället extra tid. Dina barn lider nog noll av det. Sen är det väl du som får mindre egentid om nattning ex tar 2h. Men det ska väl ingen annan lägga sig i och vill de tycka till ska de göra det på ett konstruktivt och vänligt sätt. Fortsätt med det som känns rätt för dig!

  Gilla

 12. Ditt liv, dina barn och du som bestämmer, inte dina läsare 🙏🏻 Men ja förstår hur du menar, man förstår ju sina barn bäst själv. O alla andra är inga experter. Ha en fin kväll

  Gilla

 13. hnilssonlange

  Riktigt konstiga komentarer faktiskt. Min mamma lärde mig tidigt att har man inget vettigt o säga är det bättre o va tyst. Fler borde få lära sig det.

  Gilla

 14. Så tråkigt med sånna kommentarer, man känner sina barn bäst och vet vad dom mår bäst av. Det när ditt liv, uppfostra sina barn som du vill. Jag tycker att alla ska få uppfostra sina barn som dom vill och så länge barnen inte far illa.

  Gilla

 15. Jag blir så ledsen när jag läser såna här kommentarer. Vem ger dem rätten att tro att de skall uppfostra dig och dina barn? Vem ger dem rätten att kräka ur sig så onödiga kommentarer? Det är dina barn och du uppfostrar dem på det sättet du anser är bäst. Om de inte gillar det du gör, fine, de behöver de inte göra men de behöver inte heller lägga sig i och tro att de är så mycket bättre. Fortsätt som du gör, jag tror att dina barn mår bra av det!

  Gilla

 16. satan va arg jag blir när jag ser hur en del kan ge så otroligt taskiga kommentarer till dig….. Dem bör sköta sitt eget ist, ska man kommetera så kan dem iaf skriva ngt snällt till dig ist 💜

  Forsätt som du gör, du är en toppenmamma

  Gilla

 17. Jösses varför ska folk lägga sig i hur folk har det och hur dom gör det, du känner dina barn bäst och om du vill bära på dom tex så gör det, för det kommer en dag då dom är stora 🙂 Fortsätt som du gör 🙂

  Gilla

 18. Men fy vilka konstiga och elaka kommentarer du var fått. Många tror att dom är vet bättre om andras barn. Jag har också fått endel konstiga kommentarer ibland. Men det har jag tagit bort och inte brytt mig om.

  Värsta kommentarerna jag fick var när jag skrev att man inte är en misslyckad förälder för man är ensamstående. Fick då en kommentar av en hemmafru att det var såå misslyckande att vara ensamstående med sitt barn och atr det var synd om min son för de. Den skakade jag av mig, även fast sen var jobbig att läsa

  Gilla

 19. Mammor som är elaka mot andra mammor, fy för farao så trist. Kommer det sådana kommentarer, radera direkt utan blinka. Ingen behöver se det!!!

  Gilla

 20. När man berör barn sina egna eller andras så kickar jag igång. Ingen bestämmer hur du gör eller uppfostra ditt barn så länge det ingår i en fsk grupp eller klass i skolan. Skit i alla negativa tråkmånsar som tar sig tid att skriva bajs kommentarer

  Gilla

 21. Oj, jag blir alltid lika förvånad över hur folk faktiskt beter sig när jag läser sådant här.. Jag förstår inte det där behovet av att ”sätta på plats” som många verkar ha… Barnuppfostran/graviditet och kost verkar vara två riktiga triggers..
  Jag hoppas du inte längre tar åt dig av kommentarerna, utan litar på dina instinkter.<3 Som du säger, du känner ju dina barn bäst. Varje förälder gör ju det som den tror är bäst för sitt barn och vad som känns som bästa alternativet i just den situationen.

  Gilla

 22. sandi_fighter

  Jag har slutat berätta om mitt nära föräldrarskap just för att ingen förstår. Du som är så himla pedagogisk får jag till svar när jag är runt mina barn, på någotvis tror jag att det är avundsjuka, kanske för att de inte orkar?
  Jag minns en gång när jag skulle natta min äldsta och hört från 5-minuter metoden var bra. Jag satt utanför dörren och grinade tills gubben kom och sa, varför gör vi det här om vi mår så dåligt?
  Sen dess slutade vi. Vi har samsovit med båda barnen för att vi trivs med det och sen har de fått dela rum när de kände sig redo. Nu har de fått varsit rum och sonen har det jättetufft, men så länge han behöver oss finns vår säng för han ❤
  Vi har fått kommentarer som ”det är inte bra att vänja dem vid det” ”tänk om de inte lär sig att sova själva”
  Själv tror jag inte 14-åringar vill sova i föräldrarnas säng, så på den fronten kände jag mig lugn ändå ❤
  Jag skaffar barnen för min skull, jag fostrar dem på mitt sätt och jag ser två generösa, älskvärda, respektfulla ungar, med en enorm kärlek till oss och till varandra och jag ser att vi gjort ett fantastisk jobb med dem. Att läsa Jesper Juuls böcker är det bästa jag någonsin gjort ❤
  Älskar din blogg ❤

  Gilla

 23. Mmm. Dessa kommentarer kommer från personer som inte alls vet vad kärlek är och som ser barn som en ägodel, som med alla med ska anpassas till den vuxnas version av verklighet. Och såna personer finns det väldigt gott om.
  Nä, fortsätt du med ditt respektfulla sätt att bemöta dina barn på, och blockera såna där idioter. ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s